Zuidema uitvaart

Iedere dag, 7 dagen per week staan wij voor u klaar

voorzorgHet is belangrijk om vroegtijdig op de hoogte te zijn van mogelijkheden rond de uitvaart. Zodoende kunt u aan de hand van deze mogelijkheden uw persoonlijke wensen vastleggen.

uitvaartHet verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In betrekkelijk korte tijd moet er veel geregeld worden voor een passende afscheid.

nazorgNadat de begrafenis of crematie heeft plaatsgevonden moet er nog veel worden geregeld. Lees meer voor een overzicht waar u aan kunt denken.

De bespreking van de uitvaart

Praten over de wijze, waarop er invulling aan het laatste afscheid gegeven zou moeten worden, kan heel gevoelig liggen. Daarom doet u er verstandig aan nu al hierover na te denken. In grote lijnen komen meestal de volgende onderwerpen aan bod.

De personalia van de overledene:

Om een goed inzicht te krijgen in de juiste persoonsgegevens van de overledene zal de uitvaartverzorger vragen om een trouwboekje of een ander identiteitsbewijs. Een trouwboekje heeft de voorkeur, omdat dit ook gegevens bevat over de ouders van de overledene. Aan de hand van deze gegevens kunnen wij voor u de aangifte van overlijden verzorgen; indien gewenst mag u dit ook zelf doen.

De opbaring en het overbrengen van de overledene:

Er zijn meerdere plaatsen die voor opbaren in aanmerking komen; Thuis, in een rouwcentrum of in de aula op een begraafplaats.

Wanneer er thuis wordt opgebaard, verblijft de overledene in de eigen vertrouwde omgeving. U kunt bij de overledene kijken wanneer u dat uitkomt, zonder dat u afhankelijk bent van anderen. Wij zorgen voor een koelsysteem, waarbij het in de kamer gewoon kamertemperatuur kan zijn. Indien gewenst, kan de kamer aangekleed worden met kaarsen en bloemenstandaards.

De vormgeving van de plechtigheid:

De eerste vraag die hierbij aan de orde komt, is of de overledene begraven of gecremeerd wordt. Veel mensen geven dit bij leven reeds aan.

Oud-Cromstrijensedijk O.Z. 87b
3286 BM Klaaswaal
0186 571517
info@zuidemauitvaart.nl

keurmerkLoslaten, afscheid nemen

en een passende invulling van de uitvaart