Zuidema uitvaart

Iedere dag, 7 dagen per week staan wij voor u klaar

voorzorgHet is belangrijk om vroegtijdig op de hoogte te zijn van mogelijkheden rond de uitvaart. Zodoende kunt u aan de hand van deze mogelijkheden uw persoonlijke wensen vastleggen.

uitvaartHet verlies van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. In betrekkelijk korte tijd moet er veel geregeld worden voor een passende afscheid.

nazorgNadat de begrafenis of crematie heeft plaatsgevonden moet er nog veel worden geregeld. Lees meer voor een overzicht waar u aan kunt denken.

Een crematie

Bij een crematie wordt de plechtigheid meestal gehouden in de aula van het crematorium. Tijdens de plechtigheid worden een aantal muziekstukken naar keuze ten gehore gebracht en is er gelegenheid om toespraken te houden. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren. Het crematieproces vindt op dezelfde dag plaats als waarop de plechtigheid heeft plaatsgevonden. Alle overledenen worden afzonderlijk gecremeerd. Na het verbrandingsproces wordt de resterende as in een asbus gedaan. Deze asbus blijft dan volgens wettelijk voorschrift minimaal 30 dagen bewaard in een niet toegankelijke algemene nis van het crematorium. Na deze 30 dagen kan aan de as een definitieve bestemming worden gegeven.

Hierbij kunt u kiezen voor verstrooiing of bijzetting van de as. Verstrooiing kan plaatsvinden op het terrein van het crematorium, over zee (vanuit een boot of vliegtuig) of op een strooiveld van een begraafplaats, waarbij het mogelijk is aanwezig te zijn. Ook mag men de as meenemen naar huis en op een zelf te kiezen plaats verstrooien.

De andere mogelijkheid is bijzetting van de as. Dit kan in de algemene nis, maar ook in het columbarium of de urnentuin van het crematorium dan wel de begraafplaats.

Oud-Cromstrijensedijk O.Z. 87b
3286 BM Klaaswaal
0186 571517
info@zuidemauitvaart.nl

keurmerkLoslaten, afscheid nemen

en een passende invulling van de uitvaart